"Atmosfer, ayrıntı ve yanılsamalardan, destansı ve gizemli anlara - İçimdeki Doğa" sergisi Barış Koca'nın, "Düşsel gerçeklik" şeklinde tanımladığı ve doğanın işleyişiyle ilgili tecrübe ve gözlemlerin yanında bilinç ve görme üzerine yaptığı okuma ve araştırmalar sonucu oluşturduğu yaklaşımın bir uygulaması olarak ortaya çıkmıştır. Sergide yer alan karelere bilinçli olarak yer ve tür bilgisi eklenmemiş ve böylece izleyicinin izlediklerine kendi hayal dünyasından bakması hedeflenmiştir. Bu yaklaşımıyla Koca, doğaya ilginin pozitif yönde artırılmasına ve böylece korunmasına kendince katkı verebileceğini düşünmektedir.
BARIŞ KOCA
1998 yılında Hacettepe Üni. Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. Fotoğrafla aktif olarak uğraşmaya 2001’de, henüz mühendislik yaptığı yıllarda başladı. 2004 yılında “Yolculuk” dergisine hazırladığı ilk gezi yazısıyla yarı-profesyonel fotoğrafçılık hayatı başlamış oldu. 2008’de, on yıllık mühendislik yaşamı sonrası fotoğraf kariyerine tam zamanlı devam etme kararı aldı.
Günümüze kadar olan süreçte; doğa ve çevre dernekleriyle pek çok çalışma gerçekleştirdi. Pek çok kurumda ve kişisel olarak temel fotoğraf ve doğa fotoğrafçılığı eğitmenliği yaptı. Ülkemiz doğal güzelliklerini ve doğa kültürünü tanıtan, ulusal ve uluslararası olmak üzere pek çok kişisel ve karma sergide yer aldı. 2011'de Kentteki yaban - Eymir & Mogan kitabı yayınlandı. Aralarında Nat Geo, Atlas gibi ulusal çapta yayınlanan dergiler de olmak üzere çok sayıda dergiye görsel destekli doğa konularında yazarlık yaptı. Bir çevre vakfı tarafından çıkarılan Sorumluluk dergisinde doğa konuları üzerine görsel destekli köşe yazarlığı yaptı. Yerel fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. 2015-2017 arasında doğa belgeseli çalışmaları için kurulan Küre Film ltd. şirketinde fotoğraf editörlüğü yaptı. Ankara'nın doğa tarihine yönelik 2015'te hazırladığı ikinci kitabını da yayınlamak üzere destek arayışları devam ediyor.